Yin yoga

Yin Yoga is een vorm van yoga die al eeuwen oud is. Yin Yoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten. Het is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam in de "ruimste" zin van het woord. Yin Yoga houdingen worden dan ook op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden (tussen 3 en 5 minuten). Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en actiever. Je meridianen worden ook gestimuleerd.

Het effect van Yin Yoga-houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam. Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Als je in Yin Yoga houdingen langere tijd (ver)blijft, kan deze vorm van yoga-beoefening een zeer meditatief en rustgevend effect hebben.

Een van de mooiste voordelen van Yin Yoga is de stilte die het kan brengen. Je kunt Yin Yoga beoefenen als balans van elke actieve of dynamische vorm van beweging (bijv. een dynamische vorm van yoga, hardlopen, fitness). Yin Yoga heeft alles te maken met mindfullness. Het zijn in het moment, in je lichaam, de ruimte en je gevoel.

Yin Yoga is zeer laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, zeker ook voor mannen en senioren Je kunt in deze les op ieder moment instromen.